2017. máj 05.

Miért épp Gyermely?

írta: popoppy
Miért épp Gyermely?

Amikor arról beszélgetünk ismerősökkel, hogy el fogunk költözni Gyermelyre, mindig megkérdezik, hogy hol van. Pedig Gyermely csak 40 kilométerre van Budapesttől, Tatabánya irányában. Általában azt mindenki tudja, hogy ott van a tésztagyár :)

gyermely16.png

De mi az amiért e mellett a település mellett döntöttünk?
1. Nincs nagyon messze Budapesttől. Bár nem tervezünk ingázni a fővárosba de néhány dolog azért ideköt majd minket és szempont volt a jó közlekedés is. Gyakran járnak buszok a Széna térre és csak 40 perc az út. Kocsival pedig ott az autópálya.
2. Rendezett. Nem sváb település mint a szomszédos Szomor de szorgalmas, rendes emberek lakják és a tésztagyárnak köszönhetően, az önkormányzatnak van miből gazdálkodnia. Meg is látszik a településen, hogy egy NŐ a polgármester :) Érződik a gondoskodás és a figyelem.
3. Internet. Van széles sávú internet. Azért jobb lenne, ha lenne UPC! De még így is jobb a helyzet, mint más kis településeken.
4. Jó a közösség. Azt szűrtük le a közösségi oldalakon, hogy az emberek törődnek egymással és a környezetükkel is. Persze ezt majd akkor látjuk pontosan, ha már itt lakunk.
5. Szép a természeti környezet. Ezen nincs nagyon mit ragozni, aki idejön az látja! :)
6. Jó az infrastruktúra. Van védőnő, orvos, fogorvos, posta stb.
7. Pénztárcánknak megfelelő. Talán ez volt a fő szempont, mert hát Kismaros vagy Taksony is szép és jó hely de nem tudtuk volna megfizetni. Például Kismaroson csak egy telek 10 millió Ft.

Szólj hozzá